Budyniowe placki na maślance
Szybkie placuszki na maślance z bananem.
Dawno nie wstawiałam przepisu na placuszki, więc dzisiaj mam dla Was pyszny deser w postaci budyniowych pancakes na maślance. Nie są za ciężkie, w sam raz na drugie śniadanie z ulubionymi dodatkami. Mi w zupełności wystarczyło odrobinę cukru pudru (zmielony erytrytol) oraz sos czekoladowy zero :)
Wartość odżywcza 1 porcji (3):
376 kcal B 15 g T 15 g W 44 g
Składniki:
- 170 g mąki (1,5 szklanki)
- 200 ml maślanki
- 1 opakowanie budyniu (40 g) smak waniliowy lub inny ulubiony
- 3 łyżki oleju
- 1 banan
- 2 jajka
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- dosłodzić wedle uznania cukrem pudrem (u mnie słodzik)
- Białka ubijamy, banana rozgniatamy.
- Żółtka roztrzepujemy, dodajemy do nich maślankę oraz olej dokładnie łącząc.
- Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem oraz budyniem (proszkiem). Dokładnie mieszamy.
- Mokre składniki łączymy z suchymi i na koniec dodajemy białka. Smażymy placuszki z obu stron i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Nigdy takich nie jadłam.
OdpowiedzUsuńU mnie placków naleśników nigdy dosyć, z chęcią spróbuję przepisu :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie placuszki 😘😘 Mniamm mniamm:D
OdpowiedzUsuńKasiu akurat nie mam obiadu na jutro to zrobię będzie jak znalazł pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMniam!! Idealne na sobotnie, rodzinne śniadanie!
OdpowiedzUsuńMniam! Nigdy nie robiłam placuszków z dodatkiem budyniu! Chętnie wypróbuję ten przepis! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam placuszki. Mogę jeść na okrągło :)
OdpowiedzUsuńIle placków wychodzi wam z tego przepisu?
OdpowiedzUsuń