Jagielnik owocowy bez pieczenia +FILM
marca 13, 2020
/
29
Owocowe, zdrowe i pyszne ciasto z kaszy jaglanej na ciasteczkowym spodzie.
Przygotowanie: 40 minut
Koszt: tanie
Wielką zaletą tego deseru jest to, że wiele osób nawet nie jest świadomych o istnieniu kaszy jaglanej! Większość moich degustatorów jest przekonana, że zajadają sernik owocowy. Po uświadomieniu im, że głównym składnikiem nie jest ser, byli bardzo pozytywnie zaskoczeni. Także jeśli chcecie przemycić zdrowe ciasto, to ten przepis będzie do tej misji idealnie pasował. :)
Składniki:
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 200 g pokruszonych ciastek
- 120 g rozpuszczonego masła
- 400 ml śmietanki 36%
- 300 g owoców (ja użyłam mieszanki mrożonych czerwonych owoców)
- 2 galaretki wiśniowe+500 ml wody
- słodzik wedle uznania
- Ciastka łączymy z masłem i wykładamy spód (forma 26). Wkładamy do lodówki.
- Ugotowaną kaszę (najlepiej jeszcze ciepłą) blendujemy i mieszamy ze zmiksowanymi owocami i ponownie blendujemy na gładką masę.
- Śmietankę ubijamy ze słodzikiem i łączmy z ostudzoną galaretką.
- Obie masy łączymy dokładnie i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie krótko przemieszać i wylewamy na utwardzony spód. Ozdabiamy wedle uznania. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Zapraszam również na mój kanał YouTube gdzie zamieszczony jest film do tego przepisu :) ⏩LINK
Pysznie się prezentuje, ja uwielbiam muffiny czekoladowe z jaglanki :)
OdpowiedzUsuńO też pysznie brzmi :)
UsuńCudowne cisto! Wygląda bajecznie! <3 Serdecznie pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńjaki kolor! chce się jeść!
OdpowiedzUsuńKolor faktycznie super wyszedł :)
Usuńojej to wygląda tak pysznie że zjem monitor xd
OdpowiedzUsuńOstrożnie z tym monitorem :D
UsuńOstatnio przekładałam tę kaszę w szufladzie i zastanawiałam się do czego pysznego by ją wykorzystać... już wiem! To wygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńNo widzisz :) Smacznego!
UsuńWygląda przepysznie 😍
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie, przepiękny kolor :)
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńBardzo apetyczne ciasto.
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńUwielbiam ciasteczkowe spody! Wygląda mega apetycznie :)
OdpowiedzUsuńZgadza się :D
UsuńCiacho wygląda bardzo rozpustnie, a w środku nawet sporo zdrowia ;)
OdpowiedzUsuńI o to chodzi :D
UsuńOMG that cake looks amazing. Pink colour is so beautiful and is looks so delicious. Thank you for sharing recipe.
OdpowiedzUsuńNew Post - https://www.exclusivebeautydiary.com/2020/03/dior-hydra-life-fresh-hydration-sorbet_15.html
Wygląda obłędnie :-)
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńCudowne ciasto kochana :-)
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńCudowny kolor :)Córka jest zachwycona ( fanka różowego )i już przygotowuje składniki, wiec skoro już w domu siedzimy to zabieramy się za robienie :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję że córci zasmakuje :)
UsuńKoniecznie muszę kiedyś zrobić :-)
OdpowiedzUsuńZgadzam się! Obowiązkowo :)
UsuńCzy to ciasto może być dla cukrzyka-czym zastąpić galaretkę,która jest z cukrem?
OdpowiedzUsuńCzy dla cukrzyka? kwestia podmiany ciastek i galaretk bo tam występuje cukier. Galaretke mozna dac bez cukru a i ciastka tez sie znajda. Herbatniki czy biszkopty co sie uda wynaleźć w sklepie.
Usuń