Placuszki twarogowe-idealne na śniadanie BT
maja 04, 2018
/
2
Jak tam mija majówka? Mam nadzieję, że w pełni korzystacie ze słońca i wolego czasu. W takie dni świetnie sprawdzają się dania na zimno, dlatego dziś zaproponuję placuszki twarogowe w wersji białkowo-tłuszczowej.
Idealne na śniadanie, deser jak i kolację. U mnie wyszły bardziej mega placuchy niż placuszki, ale ja nie lubię bawić się drobne porcję.😅
Możliwości urozmaicenia tych placków jest wielka. Ja dodałam do nich dodatkowo odżywkę białkową w celu zwiększenia białka, a owoce dałam osobno na talerz. Możecie oczywiście dać je do środka. Daję Wam podstawę przepisu a resztę dobierajcie wedle uznania.😊
Składniki na 1 porcję:
-100 g twarogu chudego
-20 g wiórków kokosowych
-1 jajo
-miarka odżywki białkowej (można pominąć)
-dosłodzić wedle uznania
-dosłodzić wedle uznania
-1 łyżeczka oleju
+owoce
Przygotowanie:
Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy wiórki,(odżywkę białkową), jajo i mieszamy do połączenia składników. Smażymy z obu stron po ok 4 minuty na tłuszczu.
Wartość odżywcza:
bez odżywki białkowej
335 kcal
B 27 g
W 5 g
T 22 g
Same świetne przepisy tu u Ciebie <3
OdpowiedzUsuńMoje ulubione placuszki:)
OdpowiedzUsuń