Naleśniki z twarogiem, papryką i pieczarkami
maja 10, 2018
/
7
Naleśniki na obiad nie jednego ucieszą, na dodatek pełnowartościowe i szybkie do zrobienia. Dzisiejsza moja propozycja to naleśniki tym razem orkiszowe z ciekawym kolorystycznie farszem. Danie bez mięsa i lekkie, do spożycia na ciepło i zimno.
Jeśli będziecie chcieli wykonać większą ilość naleśników wysyłam do mojego przepisu TUTAJ
Jeśli będziecie chcieli wykonać większą ilość naleśników wysyłam do mojego przepisu TUTAJ
Składniki na 1-2 porcje:
naleśniki:
-140 g mąki orkiszowej
-1 jajo
-1 łyżka oleju
-woda
farsz:
-200 g twarogu chudego
-1 papryka
-200 g pieczarek
-łyżka tłuszczu do duszenia warzyw
Przygotowanie:
1. Składniki na naleśniki mieszamy ze sobą i dolewamy stopniowo wody do powstania lejącej konsystencji. Odstawiamy na 10 min i smażymy naleśniki.
2. Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, a następnie dusimy pod przykryciem.
3. Ostudzone warzywa wrzucamy do blendera razem z twarogiem, dodajemy przyprawy wedle uznania i rozdrabniamy do konsystencji pasty. Wypełniamy naleśniki.
Wartości odżywcze:
956 kcalB 70 g
W 111 g
T 27 g
Pycha :-)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na naleśniki w wersji wytrawnej :-)
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńTakich jeszcze z takim nadzieniem nie jadlam jak papryka
OdpowiedzUsuńPolecam spróbować:)
Usuńczy tak zrobione naleśniki będą dobrym pomysłem na przekąskę podaną na imprezie?
OdpowiedzUsuńNo jasne! Pokroić w mniejsze kawałki i ponabijać na wykałaczki. Świetny pomysł :)
Usuń