Muffiny z bananem i masłem orzechowym
I po raz kolejny, prezentuję Wam przepis na super smaczny i zdrowy deser z najlepszego połączenia smaków⇨banan+masło orzechowe. Gdyby nie to, że jestem cały czas w okresie trzymania diety i budowania formy, jadłabym te oba składniki kartonami i słoikami codziennie parę razy! 😁 Trzeba korzystać z dobroci, jakie dają nam banany (odsyłam do artykułu, gdzie opisałam dlaczego warto je jeść link), oraz orzechy różnego rodzaju.
W skrócie, jeśli lubisz babeczki,banany i masło orzechowe...musisz KONIECZNIE wykonać ten przepis!
Wartości odżywcze całości:
526 kcal B 24 g W 57 kcal T 22 g
Składniki:
-60 g mąki orkiszowej
-1 jajo
-30 g masła orzechowego
-1 średni banan
-pół łyżeczki proszku do pieczenia
-woda
-słodzik/cukier wedle uznania
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy za pomocą miksera/blendera, stopniowo dolewamy wody, aby ciasto zrobiło się lekko lejące.
2. Wlewamy masę do formy na muffiny lub papilotek do połowy wysokości i pieczemy 20 min 180 stopni.
Kolejne moje ulubione składniki
OdpowiedzUsuńNie tylko Twoje :P
Usuńsuper na słodką przerwę w pracy :)
OdpowiedzUsuńIdealne w tym przypadku :)
UsuńAle smakowicie wyglądają od razu bym zjadła taką muffinke :)
OdpowiedzUsuńProszę się częstować więcej niż 1 :D
UsuńMega apetycznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń