Placki budyniowe z masłem orzechowym
marca 18, 2018
/
8
Ostatnio jakoś polubiłam jeść znowu pancakes i tak co chwile tworze jakieś wynalazki, aby monotonności nie było. Z reguły towarzyszy mi przy tym banan (przy okazji odsyłam do artykułu, dlaczego warto jeść banany LINK). Może nie wyglądają jakoś super na zdjęciu, ale po treningu, kiedy człowiek głodny nie zwraca tak bardzo uwagi na estetykę. 😊
Tym razem padło na mocno waniliowe budyniowe placki polane masłem orzechowym. Brzmi już dość smacznie prawda? A co dopiero ten smak...mówię Wam, musicie ich skosztować!
Tym razem padło na mocno waniliowe budyniowe placki polane masłem orzechowym. Brzmi już dość smacznie prawda? A co dopiero ten smak...mówię Wam, musicie ich skosztować!
Wartości odżywcze:
505 kcal B 20 g W 66 g T 18 g
Składniki:
-60 g mąki jaglanej
-1 jajo
-30 g budyniu waniliowego lub innego smaku (u mnie proteinowy, bez cukru)
-80 g banana
-woda
-2 łyżki masła orzechowego+parę orzeszków
Przygotowanie:
1. Do miski wsypujemy mąkę, budyń, dodajemy pokrojonego banana i jajo (możecie dosłodzić wedle uznania). Wszystkie składniki mieszamy (ręcznie, blenderem ręcznym czy mikserem) stopniowo dolewając wody, aby powstała lejąca konsystencja.
2. Smażymy placki (ja robiłam to beztłuszczowo). Podajemy z masłem orzechowym (dodałam odrobinę wody, aby zrobić polewę) i posypujemy orzeszkami.
Ślinka cieknie na sam widok! Fantastyczne! :)
OdpowiedzUsuńOj tak, nie jednej osobie pociekła ślinka ;)
UsuńPlacki uwielbiam!
OdpowiedzUsuńJa również kocham ! :)
UsuńPlacuszki zdecydowanie uwielbiamy :)
OdpowiedzUsuńNo i prawidłowo ;)
UsuńTo coś dla mnie
OdpowiedzUsuńmusisz wypróbować :)
Usuń