Owsiane babeczki z kokosem
marca 02, 2018
/
4
Mocno kokosowe, puszyste babeczki owsiane z dodatkiem musu truskawkowego.
Przygotowanie: 5 minut
Pieczenie: 15 minut
Tak spojrzałam w archiwum bloga, że dawno nawet nie było żadnego przepisu na muffiny, więc teraz nadrabiam.😊Chcąc wykorzystać mąkę kokosową, której mam troszeczkę w nadmiarze, dodałam ją do babeczek. Dodatkowo, żeby uzupełnić sobie deser w posiłek pełnowartościowy, dodałam mus truskawkowy i maczałam w nim babeczki. Istna uczta.😀
Wartości odżywcze:
406 kcal B 18 g W 53 g T 13 g
z musem 483 kcal B 29 g W 60 g T 13 g
Składniki:
▸1 jajo
▸70 g mąki owsianej
▸20 g mąki kokosowej (można zastąpić zmielonymi wiórkami kokosowymi)
▸pół łyżeczki proszku do pieczenia
▸odrobina wody
+50 g twarogu chudego i 100 truskawek
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki na babeczki wrzucamy do miski i ręcznie łyżką lub mikserem mieszamy, stopniowo dolewając wody. Konsystencja ma być w pół lejąca.
2. Wlewamy masę do foremek i pieczemy 15 min 180 stopni.
Wyglądają pięknie, owsianych babeczek nigdy nie robiłam, ogólnie babeczek już dawno nie piekłam. Czas to zmienić, chętnie wypróbuję Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńJa właśnie też ostatnio zaniedbałam babeczki i musiałam nadrobić :D
UsuńBardzo smaczne i zdrowe babeczki. Porywam jedną! :)
OdpowiedzUsuńbierz wszystkie nawet :D
Usuń