Koktajl jaglany z bananem i masłem orzechowym
lutego 20, 2018
/
10
Połączenie masła orzechowego z bananem zawsze smakuje.
Na koktajl zawsze jest czas i ochota, łatwość przygotowania i szybkość zjedzenia. Same plusy. 😉 Wachlarz składników do nich jest ogromny, wrzuca się co kto lubi i gotowe. U mnie taki koktajl sprawdza się idealnie po treningu, kiedy nie zawsze mam więcej czasu i muszę coś na szybko przełknąć.
Z tych samych składników można przyrządzić oczywiście mniej płynną wersje, którą również polecam →JAGLANKA CZEKOLADOWO ORZECHOWA Z BANANEM
Wartości odżywcze:
461 kcal B 22 g W 62 g T 13 g
Składniki na 1 porcję:
-1 banan
-60 g płatków jaglanych lub innych (suche)
-2 łyżki masła orzechowego
-50 g twarogu chudego
-woda ok. szklanki
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Ja dodatkowo rozrobiłam kakao z wodą i przyozdobiłam górę.
Kasiu zabieram przepis ,czy płatki owsiane mogą być
OdpowiedzUsuńOczywiście :) Każdy rodzaj płatków jaki ci pasuje :)
UsuńBanana i masło orzechowe to super kompozycja :)
OdpowiedzUsuńNajlepsza! :)
UsuńMusi to być pyszne połączenie :-)
OdpowiedzUsuńOwszem jest :)
UsuńOj to musi być dobre :) i na dodatek zdrowe! :)
OdpowiedzUsuńzapraszam przy okazji do mnie: http://pelen-brzuszek.blogspot.com/
może też znajdziesz coś dla siebie :)
pozdrawiam
Jest bardzo dobre, a na bloga na pewno zajrzę :)
UsuńNie lubię masła orzechowego,ale z ciekawości pobiegłam do kuchni i faktycznie - w tym wydaniu bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńDzięki,fajna strona,zapisuje w ulubione :)
Cieszę się że posmakowało :)
Usuń