Pudding ryżowy z jabłkiem i orzechami
Dzień dobry w tę piękną słoneczną i nawet ciepłą sobotę.😇 U mnie weekend zapowiada się błogim lenistwem. 😀 Po ciężkim tygodniu pracy jestem wyjątkowo wykończona, dodatkowo z małą kontuzją jednego palca 😨😷 Ale jak to mówią, co nas nie zabije to nas wzmocni.😎Dzięki temu wiem, że poniedziałek zacznę ze zdwojoną siłą i motywacją.💪
Dodatkowo dzisiaj mam rocznice ze swoim mężczyzną 💓👫 6 lat już razem! Ten czas leci niesamowicie szybko. No, ale szczęśliwi czasu nie liczą prawda?😇😏
Zainspirowana wspaniałym nastrojem, stworzyłam dzisiaj słodkie śniadanie, które ze smakiem zjedliśmy w łóżku😋 Coś pysznego!😍
Wartość odżywcza 1 porcji:
545 kcal B 29 g W 58 g T 21 g
Składniki na 2 porcje:
▪ 100 g ryżu brązowego
▪ 2 jabłka
▪ 200 g twarogu chudego
▪ 60 g orzechów włoskich
▪ pół łyżeczki cynamonu
▪ dosłodzić wedle uznania
Przygotowanie:
1. Ryż gotujemy i studzimy.
2. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Orzechy kruszymy lub zostawiamy w całości do dodania na koniec.
3. Do miski wrzucamy ryż, jabłka (zostawić parę do ozdoby na wierzch), twaróg, cynamon, pokruszone orzechy i dosładzamy wedle uznania (ja nie słodzę, bo dla mnie same jabłka są już dość słodkie). Wszystkie składniki miksujemy np. blenderem ręcznym.
4. Powstałą masę przekładamy do misek, dodajemy jabłko i ewentualne orzechy w całości.
No, takie śniadanko, to my też lubimy :D
OdpowiedzUsuńOdnośnie rocznic, to też niedawno mieliśmy, ale musisz przed Twoją szóstką wstawić dwójkę ;)
BTW, sobota piękna i słoneczna. U nas +11 C :)
Zazdroszczę i podziwiam za taki staż życia razem:) Sama chciałabym tego doświadczyć i mam nadzieję że się uda :D
UsuńJak wiesz, że jest to "TA" osoba, to na pewno się uda, wiem, to po sobie :)
OdpowiedzUsuńTeraz mamy więcej czasu dla siebie, bo młodzież na studiach i nie trzeba z pieluszkami latać xD
Odkrywamy wszystko, no może prawie ;) na nowo i to jest piękne :)
Ok, bo zaraz blog kulinarny zmieni się na "poradowo-randkowy" ;)
Chyba już, o tym pisałem, ale się powtórzę. Fajne przepisy serwujesz i oby tak dalej :)
pozdrawiam z Podkarpacia
Andrzej
To że przewagą tutaj są przepisy kulinarne nie znaczy, że inne tematy zakazane 😊
UsuńDziękuje za słowa uznania bloga i mam nadzieję, że chodź część przepisów została wypróbowana 😄
No oczywiście, że wiele robiliśmy. Ostatnio chociażby makaron w pomidorach z kurczakiem.
OdpowiedzUsuńByło pysznie ��
Miło słyszeć, że smakuje :) Dzięki :)
UsuńNigdy nie jadłam takie puddingu, chętnie spróbuję, wygląda apetycznie.
OdpowiedzUsuńŚmiało polecam! O wiele lepszy i oczywiście zdrowszy niż ten z saszetek :P
Usuńapetycznie bardzo :)
OdpowiedzUsuń