Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
Witam 😎 Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na dodatek do obiadu. Wystarczą tylko 3 składniki ogólnie dostępne oraz tanie, aby stworzyć przepyszną kolorową surówkę, która z pewnością nawet małym niejadkom posmakuje 😏
Składniki:
▸1 kapusta pekińska
▸1 papryka (u mnie czerwona)
▸2 średnie marchewki
▸koperek
▸sos winegret (u mnie własnej roboty)
Przygotowanie:
1. Kapustę pekińską siekamy drobno i wrzucamy do dużej miski. Posypujemy szczyptą soli i zgniatamy aby wydobyć smak (nauczyłam się tego od mamy, zawsze stosuję), dzięki temu kapusta również zmniejszy swoją objętość.
2. Paprykę kroimy drobno w kostkę.
3. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
4. Wszystkie składniki przyprawiamy pieprzem i solą i mieszamy. Dodajemy sos winegret i dokładnie mieszamy wszystko.
Smaczna inspiracja :)
OdpowiedzUsuńSosik to chyba musi być własnej roboty- dodaje super smaku każdej surówce :)
OdpowiedzUsuńIdealna surówka :) Też taką robimy
OdpowiedzUsuń