Kukurydziane naleśniki -puszyste i sprężyste!
Hej! Dzisiaj podzielę się z Wami podstawowym przepisem na kolejne naleśniki tym razem z mąki kukurydzianej😉 Będą pasować zarówno w wersji na słodko jak na słono.
Składniki:
-1,5 szklanka mąki kukurydzianej
-1 szklanka mleka
-ok. pół szklanki wody
-1 jajo
-2 łyżki oleju
-szczypta sody oczyszczonej
Przygotowanie:
1. Mąkę, jajo, sodę, olej, mleko wsypujemy do miski i miksujemy. Na koniec dodajemy wodę i ponownie miksujemy do dokładnego połączenia składników (konsystencja ma być lejąca). Smażymy naleśniki.
Pamiętajcie o zasadach, których trzeba przestrzegać przy smażeniu naleśników (opis tutaj pokreślonym drukiem)
jakie grubiutkie :) pycha!
OdpowiedzUsuńGrubaski najlepsze :D
UsuńAle puszyste! Super!
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńPiękne i jakie pulchniutkie nalesniczki 😊
OdpowiedzUsuń