CIASTKA Z MASŁA ORZECHOWEGO
Ciastkożercy🍪🍪 mam coś na wypasie dla Was! Domowe ciacha z masła orzechowego ❗ Mega orzechowe i zimne 😵idealne na tą porę roku😊
Składniki:
-100 g masła orzechowego
-100 g płatków np. jaglanych
-4 szt daktyli bez pestek
-2 łyżki oleju kokosowego
-5 łyżek wody przegotowanej chłodnej
Przygotowanie;:
1. Wszystkie składniki (płatów nie zalewamy wcześniej) wrzucamy do blendera i mieszamy do dokładnego połączenia składników.
2. Przygotowujemy sobie 2 większe kawałki papieru do pieczenia. Powstałą masę wykładamy na papier, przykrywamy drugim i rozwałkujemy na placek.
3.Przy pomocy słoiczka (u mnie mały po koncentracie) wykrawamy ciastka. Układamy je na talerz jeden obok drugiego i do zamrażalnika na 15 min.
Jeśli nie zjecie wszystkiego na raz (oczywiście nie sami😜😁) przechowujcie je w lodówce maks do 3 dni.
Wartości odżywcze:
1173 kcal
B 39 g
W 103 g
T 67 g
Uwielbiam orzechowe ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńCiastka orzechowe jak najbardziej moje ulubione!
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają i na pewno smakują obłędnie :)
OdpowiedzUsuńWow, ekstra. Takie ciastka najbardziej lubię do porannej kawy. Po co kupować! :)
OdpowiedzUsuńBardzo chętnie wypróbuję ten przepis, Twoje ciasteczka muszą byċ bardzo smaczne.
OdpowiedzUsuń