Indyk z ryżem i warzywami w sosie pomidorowym
lipca 21, 2017
/
2
Sycący i pyszny obiad dla nie wymagających a także osób na diecie.
Ostatnio rozpieszczałam Was deserami, ale jakiś obiad też trzeba zjeść🍗co by po nim można pochłonąć kawałek ciasta 😆 Może zdjęcie nie oddaje tego, ale te danie jest tak pyszne, że na pewno nie jeden niejadek będzie prosił o dokładkę😀
Mam też dla Was pewną wiadomość📢 W moich przepisach znajdziecie odnośniki do stron gdzie będzie mogli kupować składniki. Sama zakupuję się w tych firmach, także polecam jak najbardziej. Ale to nie wszystko! 😎 Dodatkowo będziecie dostawali RABATY na te zakupy!🙌 Także bądźcie czujni😇
Wartości odżywcze 2 porcji:
730 kcal B 54 g W 96 g T 14 g
Składniki na 2 porcje
▸120 g ryżu
▸ 200 g indyka
▸ 100 g pieczarek
▸ 1 cebulka
▸ 250 g passaty (szklanka)
▸ 2 łyżki oliwy
Przygotowanie:
1. Ryż gotujemy według instrukcji.
2. Pieczarki, cebulę kroimy w kosteczkę. Indyka również w kostkę i przyprawiamy.
3. Rzucamy na patelnię pieczarki i dusimy, aż odparuje z nich trochę wody i dorzucamy cebulkę. Gdy się zeszkli, wrzucamy indyka i dalej dusimy.
4. Na sam koniec wlewamy passatę (można dodać bazylii) i ryż, wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników i przykryć jeszcze na 5 min do przejścia smakiem składników.
Czy podane wartości odżywcze dotyczą całości czy 1 porcji?
OdpowiedzUsuńdla 2 porcji :)
Usuń