Faszerowana papryka
lipca 11, 2017
/
6
Papryki faszerowane ryżem i mięsem mielonym z dodatkiem sera żółtego idealnie sprawdzą się na upalne dni.
Przygotowanie: 25 minut
Pieczenie: 40 minut
Koszt: Tanie
Witam po małej przerwie urlopowej 😎 Wyjazd na Chorwację natchnął mnie paroma ciekawymi przepisami, ale na nie musicie jeszcze poczekać 😋Najpierw muszę przestawić się z powrotem na lekkie domowe dania (sami wiecie jak to jest na urlopach 😂)
Dziś zaprezentuję każdemu znaną i przez wszystkich kochana paprykę faszerowaną😍 Tak samo jak cukinia, na pewno często gości na Waszych talerzach tak jak u mnie :)
Wartości odżywcze 1 porcji:
680 kcal B 60 g W 76 g T 15 g
Składniki na 2 porcje:
- 4 duże papryki
- 200 g ryżu
- 100 g sera gouda
- 350 g mięsa mielonego
Przygotowanie:
- Gotujemy ryż i odstawiamy do ostygnięcia.
- Paprykę nacinany od góry, wydrążamy środek
- Mięso mielimy, jeśli nie kupujecie gotowca i przyprawiamy.
- Ser ścieramy na grubych oczkach.
- Wszystko wrzucamy do większej miski (odrobinę sera zostawić do posypania) i mieszamy ręką do połączenia składników.
- Nadziewamy nasze papryki, posypujemy serem z wierzchu, przykrywamy odkrojoną góra i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polecam polać odrobiną oliwy i pieczemy 40 min 180 stopni.
Zapraszam również po przepis na KURCZAKA CURRY Z MIESZANKĄ CHIŃSKĄ
Uwielbiam faszerowane papryki <3 Ja przygotowuję często wersję bez mięsa z kuskusem, pesto i suszonymi pomidorami :)))))
OdpowiedzUsuńwww.odkrywajacameryke.pl
brzmi również apetycznie! :)
Usuńna pewno bede tutaj zagladac bo dania wyglada apetycznie
OdpowiedzUsuńojejku , ale mi naszła ochota :)
OdpowiedzUsuńAle pychotka. To już wiem co dziś przygotuję :)
OdpowiedzUsuńJa również faszeruję paprykę mięsem mielonym, pyszne danie:)
OdpowiedzUsuń