OMLETOWE KANAPKI
czerwca 23, 2017
/
0
Składniki
➟60 g mąki ryżowej lub każdej innej
➟3 białka
➟tłuszcz do smażenia
➟warzywa wedle uznania
➟3 białka
➟tłuszcz do smażenia
➟warzywa wedle uznania
Przygotowanie:
1.Białka ubić ze szczyptą soli.
2.Dodać mąkę i wymieszać łyżką dokładnie
3.Na rozgrzaną patelnie z tłuszczem wylewamy masę, przykrywamy i smażymy po ok 5 min z każdej strony
4. Po ostygnięciu przekroić na 4 części i tworzyć przepyszne kanapeczki
1.Białka ubić ze szczyptą soli.
2.Dodać mąkę i wymieszać łyżką dokładnie
3.Na rozgrzaną patelnie z tłuszczem wylewamy masę, przykrywamy i smażymy po ok 5 min z każdej strony
4. Po ostygnięciu przekroić na 4 części i tworzyć przepyszne kanapeczki
Makro samego omleta:
248 kcal
B 13 g
W 45 g
T 2 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Miło mi gościć Ciebie na mojej stronie. Mam nadzieję, że przepis lub artykuł Ci się spodobał i jeszcze do mnie wrócisz :)