Omlet z tuńczykiem i warzywami
czerwca 07, 2017
/
0
Sycące i pełnowartościowe śniadanie da Ci mnóstwo energii na dobry start!
Najlepszym wyborem na sycące śniadanie jest opcja białkowo-tłuszczowya (BT), a tu nie mogło zabraknąć omleta 😁 To najpopularniejsza forma spożywania jajek jakie ostatnio się widuje (u mnie na talerzu🤣) Zawsze robię je w piekarniku, dzięki czemu zaoszczędzam czas na pilnowaniu (tak jak w przypadku patelni)
Wartości odżywcze:
355,4 kcal B 31,0 g W 4,3 g T 23,8 g
Składniki
- 3 jaja
- 50 g tuńczyka z puszki (w sosie własnym)
- 50 g sałat
- 100 g pomidora
- 10 g tłuszczu
- przyprawy
Przygotowanie:
1. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać żółtka, przyprawy i wymieszać delikatnie.
2. Rozgrzać tłuszcz/wysmarować formę i wlać masę jajeczną. Dodać do tego tuńczyka.
3. Piec 15 min 180 stopni/smażyć pod przykryciem ok. 10 min
4. Wyłożyć na talerz, dodać warzywka i gotowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Miło mi gościć Ciebie na mojej stronie. Mam nadzieję, że przepis lub artykuł Ci się spodobał i jeszcze do mnie wrócisz :)