Szukaj na stronie

Omlet z tuńczykiem i warzywami

Sycące i pełnowartościowe śniadanie da Ci mnóstwo energii na dobry start!



Najlepszym wyborem na sycące śniadanie jest opcja białkowo-tłuszczowya (BT), a tu nie mogło zabraknąć omleta 😁 To najpopularniejsza forma spożywania jajek jakie ostatnio się widuje (u mnie na talerzu🤣) Zawsze robię je w piekarniku, dzięki czemu zaoszczędzam czas na pilnowaniu (tak jak w przypadku patelni)

Wartości odżywcze:
355,4 kcal B 31,0 g W 4,3 g T 23,8 g

Składniki
- 3 jaja
- 50 g tuńczyka z puszki (w sosie własnym)
- 50 g sałat
- 100 g pomidora
- 10 g tłuszczu
- przyprawy

Przygotowanie:
1. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać żółtka, przyprawy i wymieszać delikatnie.
2. Rozgrzać tłuszcz/wysmarować formę i wlać masę jajeczną. Dodać do tego tuńczyka.
3. Piec 15 min 180 stopni/smażyć pod przykryciem ok. 10 min
4. Wyłożyć na talerz, dodać warzywka i gotowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło mi gościć Ciebie na mojej stronie. Mam nadzieję, że przepis lub artykuł Ci się spodobał i jeszcze do mnie wrócisz :)

Copyright © ZDROWO I AKTYWNIE , Blogger