NALEŚNIKI CAPRESE
czerwca 29, 2017
/
2
Naleśniki z mozzarellą i pomidorem. Idealne na śniadanie, obiad czy kolację
Wartości odżywcze 430 kcal B 22 g W 40 g T 20 g
bez jaja 346 kcal B 15 g W 40 g T 14 g
Składnik na 1 porcję
-50 g mąki ryżowej
-1 jajo(ja robię bez tego)
-1 łyżka oleju
-woda (ok pół szklanki)
-pół kulki mozzarelli
-1 pomidor
-szczypior/koperek/przyprawy
Przygotowanie:
1. Mąkę z jajem wymieszać, dodajemy stopniowo wodę do uzyskania lejącej konsystencji. Smażymy naleśniki.
2. Mozzarelle. pomidora w plastry i nakładamy na placki, posypujemy dodatkami
Uwielbiam naleśniki. Bardzo fajny pomysł na nadzienie:)
OdpowiedzUsuńZrobiłam wczoraj na obiad i wyszły naprawdę smaczne!!! Z pewnością powtórzę ten przepis!
OdpowiedzUsuń