Omlet jaglany z pieczarkami i pomidorkami
Składniki:
-4 jaja
-50 g pieczarek
-50 g cebuli
-50 g pomidorków koktajlowych
-3 łyżki mąki jaglanej (bez mąki wersja białkowo-tłuszczowa)
-łyżeczka masła do smażenia
Przygotowanie:
1. Jaja roztrzepujemy z przyprawami. Dodajemy mąki.
2. Cebulę, pieczarki kroimy w kostkę i dorzucamy do masy, dokładnie wszystko mieszamy.
3. Wylewamy na patelnie z rozpuszczonym masłem, dorzucamy pomidorki przekrojone na pół, przykrywamy i smażymy pod przykryciem. (ja zrobiłam to w formie pieczonej w piekarniku)
Wartości odżywcze:
457 kcal
B 30 g
W 26 g
T 25 g
Smakowity omlecik! :)
OdpowiedzUsuńA no jest i to bardzo :)
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie i zachęca do zrobienia, dodatkowo to są moje smaki :)
OdpowiedzUsuńCieszę się że smakuje :)
Usuń