Szukaj na stronie

Racuchy z kaszy gryczanej bananowo orzechowe






Tak jak obiecałam Wam na Facebooku tak też czynię😇
Wiem, że dużo osób lubi racuchy, kocham je i ja😀 Ale ile można jeść tylko te z np. jabłkiem😏 Ta wersja jest również smaczna, placki są puchate dzięki kaszy, słodkie od banana i ta orzechowa nuta😋 A jak wiadomo banan z masłem orzechowym to połączenie idealne💓
Doskonała propozycja na śniadanie czy deser a i na wynos do pudełeczka również się spakują😎 Polecam polać na koniec posypać cukrem pudrem i miodem, zapewniam Was, że to będzie dopełniający składnik racuchów idealnych😍

Wartość odżywcza:
929 kcal B 32 g W 161 g T 17 g

Składniki: (ok. 4 porcje)
-szklanka kaszy gryczanej
-4 łyżki mąki gryczanej
-pół szklanki mleka
-2 banany
-2 łyżki masła orzechowego
-pół łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:
1. Kaszę gryczaną gotujemy i ostudzoną zmiksować (nie musi być idealnie gładka masa)

2. Banana zgniatamy widelcem lub miksujemy.

3. Do większej miski wsypujemy kaszę, banany, mąkę, proszek do pieczenia i masło orzechowe. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników (ja zrobiłam to ręcznie)

4. Smażymy placki na odrobinie tłuszczu z obu stron

7 komentarzy:

  1. O Kasiu moje smaki akurat wszystkie składniki mam pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Brzmi super, kaszy gryczanej na słodko jeszcze nie próbowaliśmy, ale z pewnością zechcemy ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają świetnie. Koniecznie muszę wypróbować:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Chyba wypróbuję takiego wykorzystania kaszy gryczanej.

    OdpowiedzUsuń
  5. Kocham takie placuszki. To znaczy, w takim typie, bo dokładnie takich jeszcze nie robiłam. Smakowite.

    OdpowiedzUsuń

Miło mi gościć Ciebie na mojej stronie. Mam nadzieję, że przepis lub artykuł Ci się spodobał i jeszcze do mnie wrócisz :)

Copyright © ZDROWO I AKTYWNIE , Blogger